Hunya Dániel (össz.): A nyáj a pásztorért. A papok lelki segítése

Kiadva: A papi lelkiség kiadása , Szeged 1943

Vallás / teologia

Rövid ismertető:

Tegyen-e, és mit tegyen a nyáj a pásztorért? Erről szól a könyv. Nem közismert dolog ez. De Isten kegyelmével az lesz. Ha megismeritek, Kedves Hívek, meg is szeretitek, mert Krisztus szent Szívének nagy, szent ügyéről van szó! Segít majd ebben a Boldogságos Szűz Mária, a papok Anyja és Királynője.
Tartalom:
I. El kell mélyíteni lelkünkben ezt a nagy és szent igazságot!
A jó pásztor; A test erős támasza a fejnek; Rejtett kincsek; Veronika, Cirenei Simon; De hát miért nem beszéltek erről a papok?; A legfontosabb katolikus akció; Nem szégyeljük!; Mit is tegyünk tehát?; A nagy segítség; Megosztani a terhet; Életáldozat; Jó földből acélos búza és áldott magyar kenyér; Papok Anyja és Királynője.
II. Papok, papnövendékek és világiak visszhangja
Áldott szavak; Szent papok – szent nép; „Apostolok apostolai”; Viszonozhatjuk-e, amit Krisztus papjai tesznek értünk?; Népünk megváltása; Áldozat nélkül nincs papi hivatás!; Hideg a szülők szíve!; A nagy család (egyházközség) – a kis család tükrében; Egy pap öt kérése; Ébredjenek a hívek megváltói hivatásuk tudatára; Engesztelő lelkek legyünk!; A Szűzanya csodálatos szerepe.
III. Példák
A lelkek ősi szent egysége; Krisztus utódjainak legfőbb gondja; Kiváló segítők; Az ima nagy hatalma; Az édesanyák sokat tehetnek; Az áldozatok nagy ereje; Mit tegyünk a papi létszám növelése érdekében?; Isten házában, közösen; Cselekvő találékonyság; „A mi fiúnk”.

Kötés: kiadói papír

Állapot: jó

Oldalszám: 142

Azonosító: 35304

Ár: 1 000 Ft

CartKosárba

Azonos kategóriájú könyvek